Copii sunt invitaţi să pătrundă în lumea magică a personajelor de poveste, printre rafturile încărcate cu cărţi pentru toate vârstele.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău dispune de o blibliotecă în cadrul căreia găsim peste 16.500 de volume, care conţin basme, poezie, circulaţia rutieră pentru cei mici, dicţionare, beletristică, literatură pentru copii, dar şi literatură de specialitate din domeniul pedagogiei, psihopedagogie şi psihopedagogiei speciale, îndrumătoare etc.

Bibliotaca şcolară contribuie la realizarea obiectivelor învăţământului, ţinând cont de particularităţile indiviaduale ale elevilor, întrucât unul dintre scopurile principale ale procesului de educaţie este de a-i pregăti pe elevi să gândească corect, responsabilităţile bibliotecii depăşesc organizarea şi circulaţia documentelor pe care le administrază. Funţiile bibliotecii şcolii s-au schimbat, ea nu mai este un centru de distribuţie şi o sală de lectură, ci un laborator al învăţării, participând direct la toate etapele programului educaţional. Bibliotecarul şcolii nu mai este un simplu gestionar, ci un membru al colectivului didactic, implicat în procesul instructiv-educativ.

Program împrumut cărţi:

Luni09:00-13:00
 Marţi 09:00-13:00
 Miercuri 09:00-13:00
 Joi 09:00-13:00
 Vineri 09:00-12:00