Laboratorul de Informatică al C.S.E.I. Buzău a fost înființat în anul 2006  odată cu obținerea unui număr minim de calculatoare moderne care să permită desfășurarea normală a activităților specifice instituției noastre de învățământ. Înaintea acestui moment exista o simplă sală de clasă dotată cu calculatoare uzate moral (obținute prin diverse donații) pe care puteau rula doar sistemele de operare MS-DOS și Windows 3.1 ori versiuni vechi de Windows, precursoare lui Windows XP.

 Laboratorul de informatică este deschis doar activităților educaționale corelate cu Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Instruire Asistată de Calculator, Terapia Tulburărilor de Limbaj, Psihodiagnoză și Psihoterapie, Muzicoterapie, Art-Terapie, Ludoterapie etc.
 Datorită conectării la Internet a tuturor computerelor din laborator, elevii pot fi instruiți în utilizarea web browserelor, a unor clienți de e-mail și mesagerie instantanee, a anumitor servicii online etc. Astfel elevii sunt incurajați sa utilizeze conturi de e-mail, să posteze pe site-urile a diverse rețele de socializare, să acceseze conținut multimedia legal din Internet, să caute informații pentru diverse discipline școlare, să utilizeze date salvate în cloud ș.a.m.d.
 Datorită prezenței activităților cu un conținut atractiv pentru elevi, mulți dintre aceștia sunt nerăbdători să intre în laboratorul de informatică și cu greu pot fi desprinși de calculatoare. În educarea și terapia elevilor cu C.E.S. laboratorul de informatică s-a dovedit a fi de un real ajutor.