În 1993 s-a reuşit mixtarea şcolii, care din 1958, de la înfiinţare a fost numai pentru băieţi; s-a reuşit o progresivă deschidere a şcolii către mediul obişnuit de socializare în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului, cu Policlinica, cu Spitalul Municipal, cu Laboratorul de Sănătate Mintală, cu Consiliul Judeţean, cu poliţia, cu Organizaţiile Nonguvernamentale, cu Biserica şi cu societatea Civilă în general.
Prin atragerea de fonduri de la sponsori s-a reuşit dotarea clubului şcolii cu scaune în 1997, dotarea celor 22 de clase de elevi din şcoală cu câte un radio-casetofon; de asemenea au fost atrase, prin Fundaţii nonprofit, fonduri pentru a oferi daruri tuturor elevilor şcolii începând din 1996, până în prezent, de sărbători religioase: Paşti, Sfântul Nicolae, Crăciun, sau de sărbători laice: ziua copilului, ziua Naţională, Anul Nou. De asemenea, prin atragerea unor sponsorizări, am realizat excursii cu elevii cel mai puţin favorizaţi la mare, la Păltiniş, în Poiana Braşov, pe Valea Prahovei etc.
S-a realizat, de asemenea, din sponsorizări un laborator cu calculatoare, un spaţiu de joacă în curtea şcolii, transportul elevilor cu deficienţe psiho-motorii de la domiciliu la şcoala şi invers, în măsura fondurilor disponibile. Din fondurile acordate de la bugetul de stat, s-a reuşit înlocuirea acoperişului şcolii (2005), s-a reparat zidăria şi tencuielile şcolii (2005), s-a înlocuit tâmplăria veche, s-au înlocuit pardoselile cu parchet nou s-a înlocuit instalaţia termică cu una nouă, s-a dotat cabinetul de Kineto-terapie cu aparatură fiabilă, s-a înlocuit mobilierul de la clase (băncile, scaunele, birourile) cu unele noi, s-a achiziţionat un autoturism pentru aprovizionarea cu materiale de curăţenie, material didactic, transport elevi-problemă etc. (2003) şi un microbuz pentru transport elevi în 2007.
În 2007, în urma realizării proiectului „O şcoala prietenoasă” , am avut şansa de a câştiga finanţarea grantului cu 26.000 RON. Aceste fonduri au fost folosite în dotarea ludotecii cu o multitudine de jocuri, bibliotecă virtuală şi teste psihologice.
În aprilie 2008, 11 cadre didactice ale şcolii au participat la cursuri de formare pentru utillizarea bateriilor de teste psihologice NEPSY, CAS si BTPAC organizate de cadre universitare de specialitate din Cluj Napoca (COGNITROM). De asemenea, şcoala a achiziţionat şi bateriile de teste evocate.